Waterschade aan je houten vloer! Wat te doen?

Je kent het wel een cv ketel die is gaan lekken, een kapotte waterleiding, de wasmachine of de vaatwasser die het water over je vloer laat lopen of er is lekkage vanuit de badkamer. En al dat water gaat over jouw mooie houten vloer. Je krijgt vlekken, verkleuringen, schimmel of het gaat kromtrekken. Wat een ellende! Heb je waterschade aan je houten vloer? Raak dan niet gelijk in paniek. In de meeste gevallen is dit een verzekeringskwestie. Door onze jarenlange ervaring als waterschade expert zijn wij hier bekend mee.

Wat zijn de eerste stappen bij waterschade
aan de houten vloer?

Allereerst snel actie ondernemen om ergere schade te voorkomen! Maar voordat je dit doet, neem eerst even een paar foto’s. Dit wil de verzekeringsmaatschappij vaak zien. Start daarna zo snel mogelijk met het verwijderen van het water. Gebruik dweilen of andere absorberende materialen die kunnen helpen bij het minimaliseren van de hoeveelheid vocht die in de houten vloer doordringt. En vergeet natuurlijk niet om alle waardevolle spullen te verplaatsen om verdere schade te voorkomen.

Oké, de vloer zo goed als kwaad gedroogd en alle waardevolle spullen aan de kant gezet? Tijd om contact op te nemen met je verzekeraar om de schade te melden. Waterschade aan je houten vloer valt vaak onder dekking van de verzekering.

Schakel ons als erkend specialist in die de vloer voor je droogt, herstelt en helpt met de verzekering

Naast het op de hoogte brengen van je verzekeraar is het belangrijk om zo snel mogelijk naar een erkend specialist te gaan die je helpt met de waterschade. Denk aan de afvoer van natte vloerdelen, drogen van de ondervloer en neerzetten van de bouwdrogers. Ook wordt er een taxatie uitgevoerd van de schade aan de houten vloer en krijg je hiervan een gedetailleerd rapport. Dit is essentieel voor het indienen van de schade bij de verzekeraar.

Een erkend specialist kan voor jou inschatten of de vloer gemakkelijk herstelt kan worden door deze opnieuw te schuren en te lakken of te oliën of dat de vloer gedeeltelijk vervangen moeten worden. Wanneer reparatie of vervanging nodig is hangt af van de ernst van de waterschade. Denk aan de hoeveelheid water dat in het hout is getrokken, hoe lang het water in het hout heeft gezeten, de grootte van het gebied van de schade en het soort hout.

Dijk & Waard Houten Vloeren heeft jarenlang ervaring met het herstellen van waterschades aan houten vloeren en is een erkend specialist. Wij voeren taxaties uit en zijn bekend met verzekeraars. Bovendien bemiddelen we regelmatig met professionele bedrijven voor het drogen van de vloer of herstellen van de wanden. Is er een lekdetectie nodig om de oorzaak te achterhalen? Wij hebben korte lijnen met lekdetectiebedrijf.

Waterschade houten vloer
Waterschade Dijk en Waard houten vloer
Waterlekkage Dijk en Waard houten vloeren

Jouw houten vloer laten herstellen door vakmensen

Als de schade beperkt is tot een klein gebied, kan de vloer vaak worden gerepareerd door de planken te schuren en opnieuw te lakken of te oliën. Soms is het echt niet meer mogelijk om de vloer te herstellen en is het noodzakelijk om de vloer gedeeltelijk of helemaal te vervangen. Dit is vaak in situaties wanneer het water zich over een groot gebied heeft verspreid, diep in het hout is getrokken of schimmel heeft veroorzaakt. Onze vakmensen hebben ruime ervaring met het vervangen van houten vloerdelen. Wij zorgen ervoor dat de vervangende delen perfect aansluiten bij de bestaande vloer waardoor deze zijn charme behoudt.

Heb jij waterschade aan je houten vloer neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat wij je helpen om de schade tot het minimum te beperken! Wij zijn voor calamiteiten en waterschades 7 dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 06-21807613 (J.A. Bal) of telefoonnummer 072-5720021 of vul het contactformulier op en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Lekdetectie LM Bedrijven - Dijk en Waard houten vloeren