Houten vloer voor vloerverwarming: Een warme combinatie voor jouw huis

Vloerverwarming onder een houten vloer, is dat mogelijk? Jazeker, je kunt absoluut een houten vloer combineren met vloerverwarming. Maar let op! Niet elke houten vloer is geschikt voor vloerverwarming maar de eiken houten vloeren van CozyOak zijn dat wel. Deze houten vloeren zijn namelijk op zo’n manier geproduceerd dat ze nauwelijks ‘werken’ bij opwarming. Bovendien zijn ze duurzaam, slijtvast en zien ze er prachtig uit in elk interieur.

Een gezellig en warm huis, waar je elke dag kunt genieten van comfort en het is nog betaalbaar ook!

Vloerverwarming is een geweldige manier om je huis te verwarmen. Tegelijkertijd wil je die prachtige houten vloer behouden waar je zo van houdt. Maar dit moet natuurlijk wel betaalbaar blijven. En dat kan! De CozyOak eiken vloeren zijn betaalbare en duurzame vloeren die minstens 2 keer zo lang meegaan als een PVC-vloer. Bovendien zijn deze eiken houten vloeren FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit bossen die op verantwoorde wijze worden beheerd

Minder energieverbruik door vloerverwarming

Vloerverwarming bespaart energie! Vloerverwarmingssystemen zijn over het algemeen zuiniger dan traditionele radiatoren, wat zorgt voor lagere energiekosten op de lange termijn. Het zorgt namelijk voor een gelijkmatige verwarming in je huis, omdat de warmte vanuit de vloer komt en zich goed verspreidt. Hierdoor is de gevoelstemperatuur aangenamer en kun je de thermostaat vaak een graad lager zetten. Dit kan je vele euro’s schelen op de energierekening.

houten vloer voor vloerverwarming

Eiken hout:

de beste keuze

Als het gaat om een houten vloer voor vloerverwarming is eikenhout de beste keuze. Eikenhout heeft een lage thermische uitzettingscoëfficiënt. Dit betekent dat het hout niet veel uitzet of krimpt bij temperatuurschommelingen, wat natuurlijk belangrijk is bij vloerverwarming. Het risico op kromtrekken en barsten in je vloer is dan minimaal. Verder heeft eikenhout een goede warmtegeleiding. Dit betekent dat het de warmte gelijkmatig over je vloer verspreidt, waardoor je geniet van een consistente en comfortabele temperatuur in je huis.

geef het interieur een warme uitstraling

“De combinatie van een houten vloer met vloerverwarming geeft het interieur een warme en natuurlijke uitstraling.”

Een houten vloer geeft veel warmte en sfeer aan je interieur. Of dit nu in de woonkamer, slaapkamer, serre of keuken is. Een houten vloer is tijdloos en past bij iedere stijl. Je kunt kiezen voor een standaard legpatroon of ga voor een visgraat, blokpatroon of Versailles legpatroon. Met de juiste zorg en onderhoud kan een houten vloer tientallen jaren meegaan. En met vloerverwarming voelt een houten vloer nog warmer en fijner aan. Geen koude voeten meer op een kille ochtend!

Meer weten over de keuze van een houten vloer voor vloerverwarming?

Wil je meer te weten komen over onze houten vloeren en hoe ze kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming? Kom dan langs in onze showroom of bel ons voor een afspraak! Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de perfecte houten vloer te vinden voor jouw vloerverwarmingssysteem.