Parket op vloerverwarming: een duurzame keuze

In de wereld van vloeren is parket op vloerverwarming een combinatie die niet alleen stijl en comfort brengt, maar ook bijdraagt aan een groenere levensstijl. Zeker in deze tijd waarin het verduurzamen van je woning steeds belangrijker wordt. Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is namelijk de gelijkmatige verdeling van de warmte over de hele ruimte. In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die vaak de warmte concentreren rondom het verwarmingstoestel, zorgt vloerverwarming ervoor dat elke hoek van de kamer dezelfde aangename temperatuur heeft. Dit leidt niet alleen tot meer comfort, maar ook tot een efficiënter gebruik van energie.

De meeste parketvloeren gaan heel goed samen met vloerverwarming

Parket staat bekend om zijn natuurlijke en tijdloze uitstraling en met de juiste keuze ben je verzekerd van een warme en gezellige sfeer. Het mooie van hout is dat dit de warmte langer vasthoudt dan andere materialen. Bedenk wel dat je niet alle houtsoorten kunt gebruiken op vloerverwarming. Elke houtsoort heeft namelijk zijn eigen karakter. Eiken hout is het meest geschikt, minder geschikt zijn houtsoorten als Maple, Beuken, Jatoba, Robijn en Essen.

Wij advierseren deze houten vloeren in combinatie met vloerverwarming

Multi Plank

De multiplank wordt ook wel Duo Plank genoemd en is een parketvloer die bestaat uit een 3- laags systeem met een massief eiken toplaag (4 – 5 mm) met een berken multiplex onderlaag. Een puur hout product dus! Wij leveren  verschillende soorten multiplanken. Duo Plank hebben wij in veel diktes en breedtes verkrijgbaar in onze showroom. Duo Planken ogen net zo als een massieve houten vloer door het verouderen en afwerken is is geschikt voor grote ruimtes. Berkenhout werkt niet zo sterk als de meeste houtsoorten. Het kruislings verlijmen zorgt ervoor dat het multiplex nauwelijks krimpt of uitzet. Doordat het een lage warmteweerstand heeft, zijn Multi Planken zeer geschikt voor vloerverwarming.

Lamel Parket

De lamelplank verschilt niet veel met de  Duo Plank / Multiplank. De lamelplank is een 2- laags systeem. De toplaag is een toplaag van 3 – 4 mm massief Eiken hout, de tussenlaag bestaat uit dwarslatten (die uitzetten en krimp vermindert) met een onderlaag van populierenhout in plaats van berken multiplex. Het grootste verschil tussen een Multi Plank en de Lamel Plank zit het vooral in de opbouw. 

Visgraatvloer

Visgraat is een van de verschillende legpatronen op het gebied van parket en op het moment helemaal terug van weggeweest. De visgraatvloer van nu is vaak een samengestelde plank met een Eiken toplaag van circa 4 mm verlijmd op een berken multiplex onderlaag. Visgraat parket heeft als kenmerk dat het toch wat klassiek is. Alleen zijn deze er ook in verschillende uitvoeringen geproduceerd (verouderd, robuust, select etc.). Door deze samenstelling is ook deze vloer uitermate geschikt voor / op vloerverwarming.

Een warme vloer met verschillende legpatronen

Een houten parketvloer brengt warmte en karakter in elke ruimte. Door de natuurlijke uitstraling voelt het al snel gezellig en huiselijk aan. Je kunt bij een parketvloer kiezen uit verschillende legpatronen. De meest bekende is wel de visgraat, enkel of dubbel. Daarnaast zijn er nog vele andere manieren van leggen. Denk aan de driedubbele elleboog, verschillende variaties van de Hongaarse punt, de traditionele planken patroon, verschillende blokpatronen, de Weense punt of het Versailles legpatroon.

Parket op vloerverwarming

“Je kunt bij een parketvloer kiezen uit verschillende legpatronen. Een houten Parketvloer brengt warmte en karakter in elke ruimte van je huis”

Meer weten over de keuze voor een Parketvloer voor vloerverwarming?

Wil je meer te weten komen over onze houten vloeren en hoe ze kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming? Kom dan langs in onze showroom of bel ons voor een afspraak! Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen de perfecte houten vloer te vinden voor jouw vloerverwarmingssysteem.