Onderhoud - Dijk en Waard

houten vloeren schuren en oliën

Onderhoud

Houten vloer schuren en oliën

Geef jouw houten vloer een tweede leven

Bij Dijk en Waard houten vloeren (en dus ook De Plancken Vloer) kun je terecht voor het laten schuren en oliën van je bestaande houten vloer of parketvloer. In het algemeen wordt dit gedaan bij de overstap van de oude lakvloer naar olie, slecht onderhouden houten vloeren, schade of vocht. Of je wilt de bestaande houten vloer van een andere kleur voorzien. Met onze vakkennis en juiste materialen herken je jouw bestaande houten vloer en-/of parketvloer niet meer terug.

Wij schuren stofvrij en laten de juiste onderhoudsproducten bij je achter, zodat de houten vloer er
de komende jaren weer tegen aan kan.

Polijsten, het opfrissen van jouw houten vloer

Polijsten van een houten vloer of parketvloer kan op het moment dat de huidige houten vloer is voorzien van een olie of was en er geen kleurwisseling plaats vindt.  Bij polijsten wordt de bestaande houten vloer of parketvloer eerst goed gereinigd, gepolijst en daarna voorzien van een nieuwe olie of onderhoudsolie.

onderhoud houten vloer schuren en oliën

Aanhelen en schuren houten vloer

Bij schade aan een houten vloer, verbouwing of aanbouw is het aanhelen en schuren vaak ook een optie in plaats van het vernieuwen van de bestaande vloer. Aanhelen houdt in dat we de natuurlijke manier van leggen weer terug brengen, vaak in wildverband of visgraat. Er gaan oude vloerdelen uit en er worden nieuwe vloerdelen aangeheeld. Als dat gebeurd is, plaatsen we nieuwe plinten. De vloer wordt in zijn geheel geschuurd en voorzien van een olie of lak.

Voordat wij aan de slag gaan, adviseren wij je graag in onze showroom over de mogelijkheden zijn. Denk daarbij aan kleur oliën en plint afwerking.  Om een juiste prijs te kunnen geven, komen wij altijd eerst kijken naar de status van jouw huidige houten vloer. 

Houten vloer: hoe onderhouden?

Geoliede vloer

Het behoud van je kostbare vloer is het regelmatig dweilen met een natuurzeep, wij adviseren de zeep van Woca. Alle andere afwerkingen zijn bij ons ook mogelijk. Het merendeel van onze houten vloeren worden afgewerkt met een natuurlijke olie van Woca. Deze olie behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout.

Het voordeel van deze olie is dat hij makkelijk is in onderhoud en plaatselijk bijgewerkt kan worden. Niet alleen door ons, maar ook door jou! Deze zeep verwijdert het vuil van jouw houten vloer en brengt ook een natuurlijke beschermlaag aan. Verdere onderhoud is niet nodig. Voor extreme vlekken hebben wij een intensiefreiniger.

Het regelmatig zepen van de vloer voorkomt sleets (slijtage) plekken waar veel gelopen wordt.

Eens per jaar is het aan te bevelen de vloer te voorzien van een onderhoudsolie, die je zelf eenvoudig kunt aanbrengen. Bij aanschaf van je houten vloer krijg je van ons een uitgebreid onderhoudsadvies op maat.

Geïnteresseerd?

Je kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer of vul het contact formulier in.