Welke soorten houten duoplanken vloeren zijn er?

Duoplanken vloeren, ook wel multiplanken genoemd, zijn houten vloerplanken die uit meerdere lagen bestaan. De bovenste laag van de duoplank is gemaakt van massief hardhout zoals eiken, walnoot of merbau. Dit geeft de vloer een warme uitstraling en een echt natuurlijk houtgevoel. De onderlaag is gemaakt van multiplex, fiberboard of ander stabiel materiaal. Deze laag zorgt ervoor dat de houten vloerplanken stabiel blijven en het voorkomt kromtrekken of uitzetten door schommelingen in de temperatuur of vochtigheid.

Waarom kies je voor een duoplank houten vloer?

Veel mensen kiezen voor een houten vloer van duoplanken omdat deze goedkoper zijn dan een massief houten vloer. Je hebt met de duoplanken vloer wel de look en feel van een massieve houten vloer. Naast de prijs zijn er nog meer voordelen:

➨ Door de gelaagde opbouw zijn duoplanken minder gevoelig voor schommelingen in temperatuur en vochtigheid. Dit maakt ze stabieler dan massief houten vloeren.

➨ De toplaag van hardhout kan meerdere keren worden geschuurd en opnieuw worden afgewerkt, waardoor deze lang meegaat.

➨ Door de stabiele opbouw van de duoplank is deze ideaal voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. De warmte wordt optimaal verdeeld over de vloer.

De soorten houten duoplanken vloeren voor jou op een rij.
De meest voorkomende soorten zijn.

eiken houten vloeren dijk en waard
houten vloeren multiplanken heerhugowaard
eiken duo planken vloer dijk en waard houten vloeren

Eiken
Eikenhout is een populaire houtsoort. Het is duurzaamheid, hard, tijdloos en heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Eiken duoplanken zijn er in verschillende afwerkingen, kleuren en tinten, van licht tot donker.

Beuken
Beuken is een lichtere houtsoort dan eiken, met een zachtere, gladde uitstraling. Het is ook erg hard en duurzaam. Beuken duoplanken zijn er in een beperkter aantal kleuren dan eiken.

Notenhout
Notenhout is een prachtige houtsoort met een rijke, donkere kleur. Het is erg hard en duurzaam, en heeft een chique uitstraling. Notenhout wordt vaak gebruikt in luxe woningen.

Merbau
Merbau is een tropische houtsoort die bekend staat om zijn hardheid en vochtbestendigheid. Het heeft een warme, roodbruine kleur.

Jatoba
Ook bekend als Braziliaanse kersenhardhout. Jatoba heeft een roodachtige tint en het is een zeer duurzame houtsoort die bestand is tegen vocht en krassen.

Teak
Teak is een luxe houtsoort met een warme, goudbruine kleur. Het is zeer duurzaam, bestand tegen vocht en krassen. Teak duoplanken zijn ideaal voor intensief gebruik, zoals in woonkamers, keukens en gangen.

Iroko
Iroko is vergelijkbaar met teak, maar heeft een lichtere kleur, meer geelbruin. Het is zeer sterk, hard en duurzaam.

Het type houten duoplank vloer dat je kiest hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur voor kleur en uitstraling en het gebruik van de houten vloer. Er zit natuurlijk ook verschil in prijs.

Wist je dat ….. wij 23 jaar een prachtige showroom ‘De Plancken Vloer‘ in Amsterdam hadden tot april 2023? En een aantal eye-catchers van hardhout soorten mee zijn verhuisd naar onze showroom in Heerhugowaard? Kom gerust langs om deze exclusieve hardhout vloeren in het echt te bewonderen.

Wil je ook een houten vloer van Duo Planken? Kom langs in onze showroom om deze houten vloer te bekijken.

Zoek jij een houten vloer die betaalbaar is en wel de uitstraling heeft van een massief houten vloer? Dijk & Waard Hout & PVC vloeren adviseert je graag over de mogelijkheden. Kom langs in onze showroom voor uitgebreid advies en om de duoplank vloeren te bekijken!