Oude spoorbielzen hebben een karakteristieke en authentieke uitstraling. Het verweerde hout, de sporen van langdurig gebruik en eventuele spijkergaten geven elke plank zijn eigen unieke patroon. Alle kleine deukjes en oneffenheden vertellen een verhaal. Als je op zoek bent naar een oude houten vloer met een unieke uitstraling en karakter kies dan voor een vloer van hergebruikt hout. Onze oude houten vloeren zijn van hoge kwaliteit en zeer robuust. Dit maakt de vloer bestand tegen intensief gebruik en slijtage.

Een oude houten vloer met een authentieke en warme uitstraling

Oude spoorbielzen zijn gemaakt van duurzaam hardhout zoals eiken en werden decennialang gebruikt voor het ondersteunen van treinsporen. Door het robuuste hout zijn deze bielzen heel goed her te gebruiken voor vloeren. Je geeft ze hiermee een nieuw leven. Deze duurzame houten vloeren zorgen voor een authentieke en warme uitstraling. Of het nu gaat om een landelijke woonkamer, stijlvol kantoor of een trendy restaurant. De unieke uitstraling van deze houten vloer past bij verschillende interieurstijlen.

Oude spoorbielzen, wagondelen, hout uit oude pakhuizen
of oude vissersboten

Naast oude spoorbielzen gebruiken we ook oud hout van wagondelen, oude pakhuizen of oude vissersboten. De waardering van unieke en duurzame materialen groeit steeds meer. Door dit hout te hergebruiken, geven we het een tweede kans en dragen we zo bij aan een duurzamere toekomst. Juist het verweerde oppervlak, de natuurlijke kleurschakeringen de onregelmatigheden geven de oude houten vloer een eigen charme en stukje geschiedenis wat je met een nieuwe houten vloer niet voor elkaar krijgt. Geen twee planken zijn hetzelfde, waardoor elke vloer een uniek kunstwerk wordt.

Houten spoorbielzen zwart
Duurzame spoorbielzen zwart
Spoorbielzen zwart houten vloer

Voordelen van een vloer van hergebruikt hout

• Uniek karakter en rijke historie: elke vloer vertelt een eigen verhaal door de unieke details en oneffenheden van het hout.
• Duurzame keuze: het is een houten vloer van gerecycled hout. Dit bespaart natuurlijke hulpbronnen en reduceert CO2-uitstoot.
• Tijdloos: de vloer past perfect bij verschillende interieurstijlen van modern, industrieel tot landelijk.
• Robuust en slijtvast: geschikt voor intensief gebruik.
• Warm en sfeervol: de natuurlijke tinten van het hout geven de ruimte een authentieke en warme uitstraling.
• Lange levensduur: deze duurzame vloer gaat met goed onderhoud jarenlang mee.

Wil jij ook een vloer van hergebruikt hout? Kom langs in onze showroom om deze houten vloer te bekijken

Zoek jij een duurzame houten vloer met een uniek karakter en een rijke geschiedenis? Dan is een oude houten vloer voor jou de beste keuze. Dijk & Waard Hout & PVC vloeren adviseert je graag over de mogelijkheden. Kom langs in onze showroom voor uitgebreid advies en om de vloeren te bekijken!

Reclaimed wood houten vloer zwart