Houten vloeren - vlindervloer

Verborgen parels

Houten vloeren Heerhugowaard

Eiken houten vloeren: de houtsoort met

tal van mogelijkheden

Haal de natuur in huis met een eikenhouten vloer!

Deze houtsoort zegt al dat deze afkomstig is van de eikenboom. Eikenhout is een hardhout die van zichzelf erg sterk, stabiel en hard is.  Eikenhout of eigenlijk eikenbomen groeien in Europa en is vrij eenvoudig te bewerken in vergelijking met andere houtsoorten.

De ideale leefvloer

Eikenhout heeft een karakteristieke uitstraling en is zowel in massief hout, duo planken en visgraat parket te verkrijgen in diverse sorteringen en breedtes. Het voordeel ten opzichte van een eiken duo plank of multiplank is dat deze nagenoeg niet werkt en daarom ideaal is voor op vloerverwarming.

Massief eiken leent zich niet voor vloerverwarming.  Een eiken houten vloer kun je gemiddeld 3 tot 5 keer opschuren afhankelijk van de dikte van de plank. Hierdoor zijn eiken houten vloeren erg populair, omdat je ze vrijwel exact naar jouw smaak kan laten bewerken en behandelen.

Eiken Duo Plank

Duo planken ook wel multiplanken genoemd. Duo planken hebben een toplaag van massief hout ‘voornamelijk eiken’ dat verlijmd is op een berkenmultiplex onderlaag, een puur houten product dus. De multiplex onderlaag is opgebouwd uit kruislings verlijmde lagen berkenhout.

Eiken Visgraat Parket

Visgraat is een van de verschillende legpatronen op het gebied van parket. Denk hierbij aan; dubbele Visgraat, reuze Visgraat, Hongaarse punt, Versaille vloeren of strokenparket. Klassiek met een modern randje. Of toch gewoon klassiek, afgewerkt met band of bies?

 

Oud Hout

“Hout met een history” een vloer met een eigen verhaal. Hergebruikt hout van bijvoorbeeld oude pakhuizen, spoorbielzen, wagondelen of oude vissersboten verwerkt tot een houten vloer met authentieke uitstraling. 

Eiken Duo Plank - Multiplank

Eiken Duo-Plank vloer

De ideale vloer voor vloerverwarming

Duoplanken, ook wel multiplanken genoemd, hebben een toplaag van massief hout ‘voornamelijk eiken’ dat verlijmd is op een berkenmultiplex onderlaag. Een puur houten product dus! De multiplex onderlaag is opgebouwd uit kruislings verlijmde lagen berkenhout. Een goede duoplank heeft een gemiddelde toplaag van 3 tot 4 mm. Dikker is ook mogelijk.

Berkenhout werkt niet zo sterk als de meeste houtsoorten. Het kruislings verlijmen zorgt ervoor dat het multiplex krimpt of uitzet. Doordat het een lage warmteweerstand heeft, zijn duo planken zeer geschikt voor vloerverwarming. Dit geldt niet voor alle houtsoorten!

Wil je meer informatie over duoplanken en vloerverwarming neem contact met ons op!

Eiken Visgraat vloer - Dijk en Waard

Eiken Visgraat Parket

Visgraat op vloerverwarming

Visgraat is een van de verschillende legpatronen op het gebied van parket en op het moment helemaal terug van weggeweest. De visgraatvloer van nu is vaak een samengestelde plank met een toplaag (veelal eiken) van circa 4 mm verlijmd op een berkenmultiplex onderlaag.

Door deze samenstelling zijn ze ook uitermate geschikt voor op vloerverwarming/vloerkoeling als zijnde hoofd of bijverwarming.

Dijk & Waard houten vloeren en De Plancken Vloer in Heerhugowaard biedt een ruim assortiment visgraatvloeren aan met diverse diktes, breedtes, kleuren en verouderingen. Hierdoor zijn ze in elke ruimte uniek, zowel klassiek als in een modern interieur.

Kom de vloeren bekijken in onze showroom in Heerhugowaard of neem contact op voor meer informatie.

 

Oud Hout - Dijk en Waard houten vloeren

Oude Hout; een duurzame vloer

Houten vloer met een eigen verhaal!

Wil je een houten vloer met karakter? Kies dan voor een oude houten vloer. Hergebruikt hout van bijvoorbeeld oude pakhuizen, spoorbielzen, wagondelen of oude vissersboten verwerkt tot een houten vloer met authentieke uitstraling.

Interieurbouwers gebruiken deze ‘vloerdelen’veel voor maatwerk meubels. Maar wij leveren ook regelmatig aan architecten voor wanddecoratie en betimmeringen.

Of stuur een e-mail: info@dijkenwaardhoutenvloern.nl

Offerte aanvraag houten vloer